De Acupunctuur Praktijk in Dordrecht 

 

Vrouwengeneeskunde, of ‘gynaecologie’, is een hoogontwikkelde specialisatie binnen de acupunctuur. Al meer dan 2000 jaar richt de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) zich op behandeling van vrouwen voor en tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Chinese geneeskunde biedt een schat aan kennis en specifieke technieken betreft de zorg aan moeders (en hun baby's) tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

 

Zwangerschap, bevalling en het postnatale herstel worden in de TCM gezien als een mogelijkheid om het welzijn van de vrouw te verbeteren. Als geen adequate zorg wordt geboden, kunnen de daaruit voortvloeiende problemen lang na de geboorte voortduren. TCM hecht dan ook veel waarde aan preventieve zorg aan moeder en kind.

 

Niet alleen ondersteuning in het (aanstaande) moederschap, maar ook gynaecologische klachten zoals menstruatie- en overgangsklachten kunnen succesvol worden behandeld met acupunctuur. Menstruatieklachten kunnen zich o.a. uiten in onregelmatige cyclus, pijnlijke menstruatie en PMS (zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn en wisselende stemmingen voor de menstruatie). Menopausale klachten uiten zich ook verschillend, maar de meest bekende klachten zijn opvliegers en emotionele instabiliteit.

 

       www.acupunctuurdordrecht.nl is een onderdeel van www.deacupunctuurpraktijk.com te Dordrecht Peter Zaatman
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now